sweetfit2

Uslovi korišćenja

Molimo Vas pažljivo pročitajte Uslove Korišćenja pre upotrebe web sajta (u daljem tekstu zajedno “Sajt”) servisa Sweetfit.rs. Uslovi Korišćenja predstavljaju sporazum između Vas i “SweetFit d.o.o. Šimanovci” kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti Sajt i usluge naše Usluge. Nastavljanjem korišćenja Sajta potvrđujete da ste pročitali, razumeli i složili se sa navedenim uslovima.

Prodavac

SweetFit d.o.o. Šimanovci. Adresa, Golubinačka 99, Šimanovci 22310, Republika Srbija, matični broj 21463507, PIB 111329422, delatnost i šifra delatnosti: 1089 – proizvodnja ostalih prehambenih proizvoda, adresa za prijem elektronske pošte: info@sweetfit.rs, web adresa: https://sweetfit.rs (u daljem tekstu: „Mi“ ili „Prodavac“) je dana 15.09.2021. godine, donela sledeće:

OPŠTI USLOVI POSLOVANJA

Opšte odredbe

Opšti uslovi poslovanja naše internet prodavnice sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (“Sl. glasnik RS”, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon), Zakonom o trgovini (“Sl. glasnik RS”, br. 52/2019), Zakonom o elektronskoj trgovini (“Sl. glasnik RS”, br. 41/2009, 95/2013 i 52/2019) i našom najboljom namerom da ostvarimo saradnju sa Vama na obostrano zadovoljstvo.

Ovim opštim uslovima poslovanja naše internet prodavnice se (u daljem tekstu: „Opšti uslovi“) na jedinstven način utvrđuju uslovi pod kojima Mi Vama pružamo usluge internet prodaje robe i utvrđuje se postupak za ostvarivanje međusobnih prava i obaveza nas, kao prodavca i Vas, kao korisnika usluga (u daljem tekstu: „Korisnik“ ili „Kupac“).

Opšti uslovi su obavezujući kako za nas, tako i za Vas, kao Korisnike Shop-a i primenjuju se na sve naše međusobne ugovorne odnose, izuzev ako posebnim ugovorom nije drugačije predviđeno.

Opšti uslovi poslovanja su sastavni deo ugovora o kupovini robe koji je zaključen između nas, kao prodavca i Vas, kao Korisnika.

Svako zainteresovano poslovno sposobno, domaće ili strano, fizičko ili pravno lice odnosno preduzetnik može postati naš Korisnik i to samim pristupom našoj web adresi, pod uslovima i na način iz ovih Opštih uslova. Svakim pojedinim pristupom našoj web adresi, odnosno prilikom svake Vaše pojedinačne kupovine, Korisnik potvrđuje da je upoznat sa odredbama ovih Opštih uslova i da je u potpunosti saglasan sa njima. Ovi Opšti uslovi primenjuju se na svaku pojedinačnu kupovinu robe izvršene od strane svakog pojedinačnog Korisnika.

Za korišćenje web sajta i/ili kupovinu robe, Korisnik navodi samo one podatke o sebi (lične podatke) koji su neophodni kako bi se Korisniku omogućilo pristupanje našoj web adresi i kupovina robe, a o čemu više u Politici privatnosti.

Korisnik, pre kupovine, ne mora postati registrovani korisnik, da bi ostvario kupovinu robe koja se nalazi u našem Shop-u.

Roba

Mi na našoj web adresi odnosno našem Shop-u nudimo Korisnicima proizvode u vidu proteinskih kaša, bez dodatnog šećera i bogate proiteinom (u daljem tekstu: „Roba“).

U svakom trenutku, Korisnik samostalno i slobodno odlučuje da li će kupiti Robu. Osnovna obeležja i karakteristike Robe, Korisnik može pronaći pored svakog proizvoda koji je prikazan na našem web sajtu odnosno web adresi. Proizvode koje možete pronaći na našoj web adresi, je sa aspekta bezbednosti hrane u skladu sa propisima Republike Srbije.

Kupac

Kupac je fizička ili pravna osoba koja se obavezuje na kupovinu putem stranice. Kupac je obavezan uneti tačne podatke prilikom narudžbine.
Kupac mora imati poslovnu sposobnost.

Korišćenje Sajta i objavljenih sadržaja

Sadržaji objavljeni na Sajtu u opisivanju služi isključivo za generalno informisanje i Sweetfit.rs zadržava pravo da bez najave menja objavljene informacije ne nudeći nikakve garancije vezano za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje celog ili delova Sajta osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane Sweetfit.rs.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, softver, grafike…) koji su celi ili delom dobijeni iz resursa Sweetfit.rs i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima, žigom i drugim zakonima.

Slažete se da Sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, preteći, seksualno orijentisani, rasno uvredljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju Sweetfit.rs ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Promene u Uslovima Korišćenja

Sweetfit.rs zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, menja Uslove Korišćenja i ispravlja moguće greške i propuste sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave a korisnici će narednom upotrebom Sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.

Cena proizvoda

Cene proizvoda su izražene u dinarima sa uračunatim troškom PDV-a.
Troškovi dostave nisu uračunati u cenu proizvoda i istaknuti su posebno na pregledu porudžbine i računu.

Obeležavanje proizvoda

Proizvodi su prikazani opisno i fotografijama.
Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode, te ne moraju uvek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet porudžbine.
Rok trajanja označen je da pakovanjima robe.

Kada je ugovor zaključen

Kupovina se smatra završenom tek kada kupac poruči robu.
Ukoliko izaberete plaćanje virmanski po predračunu ili uplatnicom, Prodavac će vam na mail poslati potvrdu da je ugovor zaključen ali će isporuka biti izvršena tek nakon što uplata bude evidentirana na računu Prodavca.

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).Zainformativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.
Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti
kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u
trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost
neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu

Zaštita privatnosti korisnika

U ime sweetfit.rs obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih
naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima i
podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim
običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući
mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške
kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima
kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni u sweetfit.rs (i poslovni
partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne
mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno
najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad
Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog
trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava
kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na
razlog vraćanja, sweetfit.rs je u obavezi da povraćaj vrši isključivo
preko VISA, EC/MC, Maestro, Amex i Dina metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev
prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Plaćanje

Plaćanje na internetskoj stranici sweetfit.rs vrši se u RSD. Cene su maloprodajne, izražene u RSD i u njima je sadržan pripadajući PDV. Cena svakog proizvoda određena je za svaki proizvod pojedinačno. Proces upisivanja cene na stranicu visoko je kontrolirani proces no unos cena zahteva ljudski faktor i podrazumijeva mogućnost nastanka greške. Sve navedene cene vrede za kupovinu online, nezavisno o eventualnoj ceni za isti proizvod u trgovini.

Prodavac je ovlašten menjati cene bez prethodnog obaveštavanja kao što je ovlašćen bez prethodnog obaveštavanja menjanja cene isključivo za web shop-u. Takođe, Prodavac je ovlašćen bez prethodnog obaveštavanja u svakom trenutku odrediti popust, dnevne ili nedeljne akcije, akcije za pojedinačni proizvod, grupu proizvoda i/ili za sve proizvode. Navedene pogodnosti mogu biti isključive za web kupovinu što će kupcu biti naznačeno prije same kupovine.

Nezavisno od prethodne tačke ovih Opštih uslova, sva naručena roba biti će isporučena po cenama koje su vredele pri izradi ponude.

Naručene proizvode možete platiti na sledeće načine:

  • Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, American Express ili Discover
  • Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje kreditnim karticama
Plaćanje putem interneta, korištenjem Corvus servisa za plaćanje kreditnim karticama:

  • American Express
  • Visa
  • MasterCard
  • Maestro
  • Diners

Plaćanje pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača:
Plaćanje pouzećem omogućava vam da narudžbinu platite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja robe u našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primalac nije u mogućnosti primiti pošiljku na navedenoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obaveštenje o prispeću pošiljke.

Pravo na odustanak od ugovora

Imate pravo da u roku od 14 dana od dana isporuke naručene robe odustanete od kupovine.
Ukoliko se odlučite za odustanak dovoljno je da popunjeni obrazac odustanka od ugovora posaljete mail na adresu prodavca info@sweetfit.rs
Obrazac odustaka od ugovora biće vam dostavljen zajedno sa potvrdom o uspešnoj kupovini na mail adresu kao i u pisanoj formi prilikom isporuke robe.

Posledice odustanka od ugovora

U slučaju odustanka od ugovora dužni ste da bez odlaganja a najkasnije u roku od 14 dana od dana odustanka vratite primljenu robu neošćetećenu i zapakovanu kao i da snosite troškove isporuke i troškove preuzimanja robe i vraćanja prodavcu.
U slučaju da ne možete da vratite robu dužni ste da platite robu ili njen deo koji niste u mogućnosti da vratite.
Prodavac u roku od 14 dana od dana odustanka vama vraća iznos koji ste platili na ime kupoprodajne cene eventualno umanjen za iznose troškova ili vrednosti robe koje ste dužni da snosite. Prodavac ovu svoju obavezu može odložiti dok ne vratite primljenu robu.

Rok i troškovi dostave

Rok dostave je 2-7 radna dana od trenutka kada narudžbina bude evidentirana od strane Prodavca.
Isporuka se vrši na teritoriji Republike Srbije.
Dostava se obavlja kurirskom službom i dodatno se naplaćuje.
Dostava se obavlja kurirskom službom i dodatno se naplaćuje osim ukoliko nije izričiti napomenuto da se ne neplaćuje.
Dostava se obavlja u skladu sa uslovima korištenja usluga kurirske službe, City Express d.o.o. i POST EXPRESS koja pripada Javnom preduzeću „Pošta Srbije” smatra se izvršenom u trenutku predaje proizvoda kuririskoj službi.
Paket nije moguće otvarati ili pregledati pre preuzimanja, plaćanja i evindetiranja. Sadržaj je potrebno pregledati odmah po prijemu pošiljke. U slučaju uočenih nepravilnosti Kupac treba da pozove službu za reklamacije. Naknadne reklmacije na oštećenje paketa u transportu neće biti uvažene.

Reklamacije i povraćaj porudžbine

Kupac ima pravo na reklamaciju i povrat robe u slučajevima kada mu je isporučena roba koja nije naručena, roba kojoj je istekao rok trajanja ili robe koja ima grešku ili oštećenja a koja nisu nastala u transportu.
U slučaju da Prodavac utvrdi da je važa reklamacija osnovana on će u roku od 15 dana od dana primljene reklamacije zameniti proizvod ili vratiti celokupan plaćeni iznos uz raskid ugovora.
Ukoliko ustanovi da reklamacija nije važeća Prodavac će o tome obavestiti Kupca u roku od 15 dana od dana primljene reklamacije.
U slučaju opravdane reklamacije trošak zamene sa novim proizvodom u potpunosti snosi Prodavac.

Intelektualna svojina

Internet prodavnica sweetfit.rs vlasništvo je SweetFit d.o.o. Šimanovci. Adresa, Golubinačka 99, Šimanovci 22310, Republika Srbija.
Svi materijali koji se nalaze na internet stranici sweetfit.rs predstavljaju zaštićeno pravo intelektualne svojine nosioca SweetFit d.o.o. Šimanovci i ne mogu se koristiti bez saglasnosti nosioca. Svako neovlašćeno korišćenje intelektualne svojine nosioca povlači građansku I krivičnu odgovornost.

Rešavanje eventualnih sporova

Eventualni spor između nas i Korisnika može se rešiti i vansudskim putem (posredovanjem ili arbitražom).

Pokretanje i vođenje postupka vansudskog rešavanja spora, ne isključuje niti utiče na ostvarivanje prava Korisnika na sudsku zaštitu.

Zaštita podataka o ličnosti

Podatak o ličnosti je svaki podatak koji se odnosi na fizičko lice čiji je identitet određen ili odrediv, neposredno ili posredno, posebno na osnovu oznake identiteta, kao što je ime i identifikacioni broj, podataka o lokaciji, identifikatora u elektronskim komunikacionim mrežama ili jednog, odnosno više obeležja njegovog fizičkog, fiziološkog, genetskog, mentalnog, ekonomskog, kulturnog i društvenog identiteta.

Obrada podataka o ličnosti je svaka radnja ili skup radnji koje se vrše automatizovano ili neautomatizovano sa podacima o ličnosti ili njihovim skupovima, kao što su prikupljanje, beleženje, razvrstavanje, grupisanje, odnosno strukturisanje, pohranjivanje, upodobljavanje ili menjanje, otkrivanje, uvid, upotreba, otkrivanje prenosom, odnosno dostavljanjem, umnožavanje, širenje ili na drugi način činjenje dostupnim, upoređivanje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje (u daljem tekstu: obrada).

O prikupljanju, obradi i zaštiti Vaših ličnih podataka, molim vas da posetite našu stranu – Politiku privatnosti

Ostalo

Mi se obavezujemo da Vama obezbedimo korišćenje naše internet stranice, u okviru svojih tehničkih mogućnosti, s tim što zadržavamo pravo da, bez posebne najave, zbog radova na sistemu ili drugih potreba održavanja privremeno obustavi pružanje usluga, delimično ili u celosti, sve dok za tim postoji opravdana potreba.

Korisnik samostalno odgovara za svoje postupke prilikom korišćenja naše web stranice kao i za sadržaj svoje komunikacije sa trećim licima i sadržaje koje učini javno dostupnim putem naše web stranice.

Mi ne odgovaramo za štetu koju Korisnik ili treće lice pretrpi usled:

otežanog prenosa ili povremenih privremenih prekida u pružanju usluga, koji su uzrokovani interferencijom, atmosferskim prilikama, fizičkim preprekama i uopšte razlozima koji uzrokuju varijabilnost kojoj je podložna tehnologija žičnog ili bežičnog povezivanja;
preopterećenja, kašnjenja ili grešaka u funkcionisanju na koje mi ne možemo objektivno da utičemo;
neovlašćenog korišćenja usluga od strane Korisnika;
vršenja svih vrsta finansijskih i ostalih poslovnih transakcija od strane Korisnika;
privremene ili trajne suspenzije pružanja internet usluga propisanih odredbama ovih Opštih uslova ili zakonom;
korišćenja nestandardne opreme od strane Korisnika;
preseljenja Korisnika na drugu lokaciju sa koje nije moguć pristup našoj web stranici;
dejstva više sile ili drugih uzroka koji su van naše kontrole;
trajnog prestanka obavljanja delatnosti pružanja usluge online kupovine.

Izmene Opštih uslova

Mi zadržavamo pravo da vršimo izmene i dopune ovih Opštih uslova. S tim u vezi, obavezujemo se da Korisnika na pogodan način obavestimo o izmenama ovih Opštih uslova, osam dana pre stupanja izmena na snagu.

Važenje Opštih uslova

Ovi Opšti uslovi stupaju na snagu osmog dana od dana objavljivanja i primenjivaće se od dana 15.09.2021. godine.