Politika privatnosti

Mi smo SweetFit d.o.o. Šimanovci. Adresa, Golubinačka 99, Šimanovci 22310, Republika Srbija, matični broj 21463507, PIB 111329422

Zaštita Vaše privatnosti je jedan od glavnih prioriteta u našem poslovanju, stoga Vas molimo da pažljivo pročitate Politiku Privatnosti kako biste razumeli šta mi kao rukovalac ličnim podacima praktikujemo na polju prikupljanja, obrade i čuvanja poverenih nam informacija.

Sve prikupljene informacije dobijamo i tretiramo u okviru zakona Republike Srbije – Zakon o zaštiti podatka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09- dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012).

Koje Informacije Mi Prikupljamo

1.Informacije prikupljene direktno od Vas

Pilikom naručivanja na Sajtu od Vas će biti tražene sledeće informacije: ime, email adresa, kontakt telefon, adresa za dostavu, i PIB i broj računa ukoliko se naručuje za pravno lice.

2.Informacije prikupljene od Vaših aktivnosti na Sajtu

Tokom korišćenja Sajta i vršenja porudžbine naših proizvoda, dobijamo i obrađujemo još neke od podataka sve u svrhu poboljšanja usluge.Neki od najčešće dobijenih podataka:

  • Informacije o Korpi
  • Favorizovani proizvodi
  • Preferencije u filtriranju
  • Aktivnosti na zamenama proizvoda, umanjanju ili povećanju pojedinačnih količina artikala i druge aktivnosti tokom kreiranja porudžbine
  • Detalje oko obavljene i navika u korišćenju Sajta
  • Informacije vezane za Vašu komunikaciju sa Sweetfit.rs

3. Šta su kolačići?

Kolačići (eng. Cookies) su mali tekstualni fajlovi koji se koriste za čuvanje malih delova informacija. Kolačići se čuvaju na vašem uređaju kada se veb lokacija učita u vaš pretraživač. Ovi kolačići nam pomažu da veb stranica ispravno funkcioniše, učini veb lokaciju sigurnijom, pruži bolje korisničko iskustvo i razumemo kako veb lokacija funkcioniše i analiziramo šta radi i gde treba poboljšati. Kako koristimo kolačiće? Kao i većina mrežnih servisa, naša veb lokacija koristi kolačiće „treći i treći strana“ kolačiće u različite svrhe. Kolačići prve strane uglavnom su potrebni da veb lokacija funkcioniše na pravi način i ne prikupljaju lične podatke. Kolačići treće strane koji se koriste na našim veb lokacijama uglavnom se koriste za razumevanje performansi veb lokacije, kako komunicirate sa našom veb stranicom, čuvajući naše usluge, pružajući reklame koje su relevantne za vas i sve u svemu pružajući vam bolje i bolje korisničko iskustvo i pomoći vam da ubrzate buduće interakcije s našom veb stranicom. Koje vrste kolačića koristimo?
Bitno: Neki kolačići su neophodni da biste mogli da iskusite potpunu funkcionalnost naše veb stranice. Omogućavaju nam da održavamo sesije korisnika i sprečavamo bilo kakve pretnje bezbednosti. Ne prikupljaju i ne čuvaju nikakve lične podatke. Na primer, ovi kolačići vam omogućavaju da se prijavite na svoj nalog i dodate proizvode u svoju korpu i sigurno naručite.

Statistika: Ovi kolačići čuvaju informacije poput broja posetilaca veb lokacije, broja jedinstvenih posetilaca, koje su stranice veb stranice posećene, izvora posete itd. Ovi podaci nam pomažu da razumemo i analiziramo koliko veb lokacija funkcioniše i tamo gde je potrebno poboljšanje.
Marketing: Naša veb stranica prikazuje oglase. Ovi kolačići se koriste za personalizaciju oglasa koje vam prikazujemo kako bi vam bili značajni. Ovi kolačići takođe nam pomažu da pratimo efikasnost ovih reklamnih kampanja. Informacije sačuvane u ovim kolačićima takođe mogu koristiti od strane nezavisnih dobavljača oglasa za prikazivanje oglasa i na drugim veb lokacijama u pregledaču. Funkcionalni: Ovo su kolačići koji pomažu određene nebitne funkcionalnosti na našoj veb lokaciji. Ove funkcionalnosti uključuju umetanje sadržaja poput video zapisa ili deljenje sadržaja na veb lokaciji na platformama društvenih medija. Podešavanja: Ovi kolačići nam pomažu da pohranimo vaše postavke i postavke pretraživanja poput preferencija jezika tako da imate bolje i efikasnije iskustvo prilikom budućih poseta veb lokaciji. Kako mogu da kontrolišem podešavanja kolačića? Ako odlučite da kasnije promenite svoje postavke tokom sesije pregledavanja, na ekranu možete da kliknete na karticu “Privatnost i kolačiće”. Ovo će ponovo prikazati obaveštenje o saglasnosti koje će vam omogućiti da promenite svoje postavke ili u potpunosti povučete svoj pristanak. Pored ovoga, različiti pretraživači pružaju različite metode za blokiranje i brisanje kolačića koje koriste veb lokacije. Možete promeniti podešavanja svog pregledača da biste blokirali / izbrisali kolačiće. Da biste saznali više o upravljanju i brisanju kolačića, posetite vikipedia.org, vvv.allaboutcookies.org.

3.Informacije prikupljene od drugih izvora

Može se dogoditi da neke informacije dobijemo od treće strane kojoj ste dali dozvolu da deli te informacije ili sa koje ste nama dali dozvolu da zahtevamo te informacije. Na primer prilikom registracije na Sajt korišćenjem društvenih mreža zapravo dajete dozvolu tim mrežama da dele Vaše podatke sa nama. Zavisno od pravila mreže i ličnih podešavanja na njoj zavisi i koje ćemo podatke dobiti ( bračni status, broj članova domaćinstva…)

Kako Koristimo Prikupljene Informacije

1.Korišćenje informacija u svrhu poboljšanja Sweetfit.rs

Želja nam je da doživljaj Sajta Sweetfit.rs bude na najvišem mogućem nivou, u svrhu postizanja tog cilja prikupljamo podatke o aktivnostima prilikom poručivanja, navika u kreiranju narudžbina, učestalosti odabira određenih artikala i slično. Sve ovo nam omogućava poboljšanje kvaliteta Sajta kao i promotivne sekcije.

Neki od konkretnih primera korišćenja podataka:

  • Čuvamo podatke favorizovanih proizvoda, njihove detalje kao i podatke prethodno naručenih proizvoda, ovo omogućava efikasniju kupovinu u budućnosti.
  • Zadržavamo podatke o adresi dostave kako bi olakšali i ubrzali rad Sajta, i uklonili potrebu ponovnog biranja ovog uglavnom statičnog podatka.
  • Praćenje na koji način se služite Sajtom i koliko vremena oduzima naša postavka opcija i menija, pomaže nam u razvoju i poboljšanju Sajta i usluge.
  • Pratimo i sakupljamo podatke o individualnim kupovnim navikama, o tome koje proizvode i uslugu korisnik preferira prilikom selekcije, šta je odabrao i šta mu je omiljeno, sve ove podatke koristimo pri biznis istraživanjima i projekcijama.

2.Korišćenje email adrese

Kako bi komunicirali mi koristimo Vašu email adresu, u mnogim slučajevima ovo su servisni email-ovi kojima šaljemo poruke o unapređenju Sajta, pojavi nekih promotivnih aktivnosti ili raznih obaveštenja vezanih za sajt Sweetfit.rs.

Iložićemo nekoliko primera mogućih razloga za slanje email-a:

  • Nakon obavljene porudžbine i zaključenja Korpe, šaljemo potvrđujući email kao i naknadne email-ove kod svake statusne promene porudžbine, vremena dostave ili izostanka nekog naručenog artikla iz ponude.
  • Ako ste zatražili određene informacije postoji mogućnost slanja istih putem email-a.

Može se desiti povremeno slanje marketinških email-ove sa novostima na Sajtu, detaljima promotivnih ponuda, akcijskih aktivnosti ili Vas kontaktirati u svrhu istraživanja tržišta i dobijanja mišljenja o Sajtu i kvalitetu usluge i slično. Prihvatanjem Uslova Korišćenja složili ste se da dobijate ove vrste email-ova, ali niste u obavezi i uvek možete odabrati opciju prestanka primanja ovakvih email-ova. Odabirom da prestane slanje marketinških i promotivnih email-ovi nastaviće se slanje servisnih email-ove vezanih za aktivnosti na Sajtu.

Sigurnosne Mere

Informacije koje smo prikupili čuvamo na bezbednom serveru u skladu sa internim sigurnosnim prokolima uz praćenje i poštovanje važećih zakona. Na primer, koristimo sigurnosnu enkripciju za čuvanje lozinke ili detalja za logovnje (u slučajevima kada ste nam odobrili ovu radnju).

Nažalost, slanje informacija putem interneta nije stoprocentno bezbedno tako da osim čuvanja za koje imamo primenjene mere sam proces dolaska informacija do nas ne možemo obezbediti i za njega davati garancije, shodno tome te radnje obavljate na sopstveni rizik. Od trenutka dobijanja informacija mi preduzimamo sve radnje kako bi onemogućili nedozvoljen pristup računu i Vašim podacima.

Deljenje Podataka

Postoje određene situacije u kojima Sweetfit.rs može deliti informacije. U slučaju partnerskog odnosa sa trećom stranom u kome je od poslovnog interesa deljenje informacija, u svrhe rukovanja samim Sajtom kao i u mogućim slučajevima kada je to u zakonskim okvirima zatraženo od nadležnih institucija.

Zaštiti Privatnosti

Imajte u vidu da Zaštita Privatnosti predstavlja jedan deo Uslova Korišćenja stvorenih u svrhu korišćenja Sajta i zajedno formiraju Sporazum (Ugovor) između Vas i Sweetfit.rs. Uslovi definisani u Uslovima Korišćenja se jednako odnose i na Zaštitu Privatnosti, shodno tome svaka naknadna izmena u Zaštiti Privatnosti tretira se na isti način kao i izmene u Uslovima Korišćenja.

Pitanja ili Komentari

Ako imate dodatnih pitanja u vezi Zaštite Privatnosti molimo Vas pogledajte Uslove Korišćenja ili budite slobodni pa nam se obratite putem email-a: info@sweetfit.rs.

Zaštita Vaše privatnosti je jedan od glavnih prioriteta u našem poslovanju, stoga Vas molimo da pažljivo pročitate Politiku Privatnosti kako biste razumeli šta mi kao rukovalac ličnim podacima praktikujemo na polju prikupljanja, obrade i čuvanja poverenih nam informacija.

Vaša prava

U skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti imate pravo na: opoziv saglasnosti, pravo na pristup, pravo na ispravku i dopunu, pravo na brisanje, kao i prava na ograničenje obrade podataka, pravo na prigovor i pravo na prenosivost podataka.

Ukoliko se obrada podataka o ličnosti vrši na osnovu prethodno date saglasnosti, ta saglasnost se može opozvati u svakom trenutku u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. Opoziv saglasnosti neće uticati na dopuštenost obrade na osnovu saglasnosti pre opoziva.

Ukoliko smatra da je obrada podataka o ličnosti izvršena suprotno odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti imate pravo da podnese pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Sve prikupljene informacije dobijamo i tretiramo u okviru zakona Republike Srbije – Zakon o zaštiti podatka o ličnosti („Službeni glasnik RS“, br. 97/08 od 27.10.2008. godine, 104/09- dr. Zakon 68/2012- odluka US i 107/2012).