sweetfit2

Proteinski čokoladni smoothie sa bananom

Sastojci

1 kesica SweetFit čokoladnog proteinskog kikiriki putera
1 zrela banana
100 ml grčkog jogurta
200 ml bademovog mleka

Nutritivne vrednosti

Kalorije: 350 kcal
Proteini: 15 g
Ugljeni hidrati: 30 g
Masti: 20 g

Ovaj bogati i kremasti smoothie kombinuje slast čokolade i bogatstvo proteina iz SweetFit čokoladnog proteinskog kikiriki putera. Idealan je za brzi doručak ili energetski međuobrok.

Uputstvo:

U blender stavite sadržaj jedne kesice SweetFit čokoladnog proteinskog kikiriki putera, bananu, grčki jogurt i bademovo mleko.
Blendajte na visokoj brzini dok ne dobijete glatku i kremastu smesu.
Sipajte smoothie u čašu i poslužite odmah.

Ovaj smoothie sa čokoladnim SweetFit proteinskim kikiriki puterom nije samo ukusan, već i nutritivno bogat, pružajući idealnu kombinaciju zdravih masti, proteina i ugljenih hidrata. Jednostavan za pripremu, ovaj recept je odličan izbor za brz i hranljiv doručak ili međuobrok.

Benefiti sastojaka:

  • SweetFit čokoladni proteinski kikiriki puter: Bogat proteinima i zdravim mastima, ovaj puter pruža dugotrajnu energiju i pomaže u održavanju mišićne mase. Takođe, ne sadrži dodatni šećer, što ga čini odličnim izborom za one koji paze na unos šećera.
  • Banana: Osim što dodaje prirodnu slatkoću i kremastu teksturu, banana je izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, i kalijuma, koji doprinose zdravlju srca i probavnom sistemu.
  • Grčki jogurt: Sa visokim sadržajem proteina i probiotika, grčki jogurt podstiče probavno zdravlje i jača imunološki sistem.
  • Bademovo mleko: Niskokalorično i bez laktoze, bademovo mleko je dobar izvor vitamina D i kalcijuma, koji su važni za zdravlje kostiju.

Kako ovaj smoothie pomaže u zdravom načinu života: Ovaj smoothie je idealan za one koji vode aktivan život ili traže zdrave opcije za brze obroke. Proteini iz kikiriki putera i jogurta pomažu u održavanju sitosti, smanjujući potrebu za užinama između obroka. Takođe, zdrave masti iz kikiriki putera i bademovog mleka pružaju energiju i podržavaju zdravlje srca. Zbog prirodnih sastojaka i niskog sadržaja dodatnog šećera, ovaj smoothie je takođe pogodan za one koji žele da kontrolišu unos šećera.

Smoothie sa čokoladnim proteinskim kikiriki puterom od SweetFit je više od običnog napitka; to je hranljiv, zdrav izbor koji pruža niz benefita za vaše opšte zdravlje i dobrobit. Bilo da ga koristite kao brz doručak ili kao osnažujući međuobrok, ovaj smoothie će sigurno zadovoljiti vaše potrebe za hranljivim, ukusnim i zdravim obrokom.